Składniki:
- 20 muszli z makaronu
- ½ łyżeczki kurkumy
- 1 łyżeczka oliwy
- 2 szt awokado
- 2 cebule szalotki
- 1 cytryna
Sposób wykonania:
Do wrzącej wody dodać
oliwę i kurkumę, a następnie makaronowe muszle.
Czas gotowania 12 – 15 minut. Obrać i rozdrobnić cebule. Wycisnąć sok z cytryny. Wydrążyć miąższ z gruszek awokado. Zmiksować awokado z cebulą i sokiem z cytryny na bardzo gładką masę. Wystudzone muszle napełnić zieloną pastą.
Serwować na zimno.
Czas gotowania 12 – 15 minut. Obrać i rozdrobnić cebule. Wycisnąć sok z cytryny. Wydrążyć miąższ z gruszek awokado. Zmiksować awokado z cebulą i sokiem z cytryny na bardzo gładką masę. Wystudzone muszle napełnić zieloną pastą.
Serwować na zimno.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz