czwartek, 27 lutego 2014

Wykwintny kuskus


Składniki:


  • 1 ½  szklanki kaszki kuskus
  • 3 szklanki rosołu / bulionu warzywnego
  • 1 łyżka curry
  • 1 łyżeczka mielonego pieprzu
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1/2 szklanki rodzynek
  • 3 łyżki posiekanej zieleniny (pietruszki, kolendry, …)
  • 1/2 szklanki prażonych płatków migdałowych
Sposób wykonania:
Kuskus wsypać do miski. Do wrzącego rosołu dodać curry, pieprz, oliwę i rodzynki. 
Po zagotowaniu zalać kuskus wrzącym wywarem i wymieszać. Przykryć miskę z kuskusem pokrywką. Na rozgrzanej patelni umieścić migdały. Uprażyć je przez kilka minut potrząsając patelnią. Po upływie kilkunastu minut odkryć kuskus, rozmieszać go widelcem i posypać migdałami oraz zieleniną. Podawać na ciepło.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz