Składniki:
- 1 ½ szklanki kaszki kuskus
- 3 szklanki rosołu / bulionu warzywnego
- 1 łyżka curry
- 1 łyżeczka mielonego pieprzu
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1/2 szklanki rodzynek
- 3 łyżki posiekanej zieleniny (pietruszki, kolendry, …)
- 1/2 szklanki prażonych płatków migdałowych
Sposób wykonania:
Kuskus wsypać do miski. Do wrzącego rosołu dodać
curry, pieprz, oliwę i rodzynki.
Po zagotowaniu zalać kuskus wrzącym wywarem i wymieszać. Przykryć miskę z kuskusem pokrywką. Na rozgrzanej patelni umieścić migdały. Uprażyć je przez kilka minut potrząsając patelnią. Po upływie kilkunastu minut odkryć kuskus, rozmieszać go widelcem i posypać migdałami oraz zieleniną. Podawać na ciepło.
Po zagotowaniu zalać kuskus wrzącym wywarem i wymieszać. Przykryć miskę z kuskusem pokrywką. Na rozgrzanej patelni umieścić migdały. Uprażyć je przez kilka minut potrząsając patelnią. Po upływie kilkunastu minut odkryć kuskus, rozmieszać go widelcem i posypać migdałami oraz zieleniną. Podawać na ciepło.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz